Socialdemokratiet lover gratis transport på et spinkelt grundlag

På sin Facebook-side lover Anne Hjortshøj (A) gratis transport til de unge i landdistrikterne. Det er der dog ikke officielle beregninger, der understøtter, at hun kan.
Uddrag af interview med Anne Hjortshøj. Video: Thomas Boel & Simone Nielsen

Af Thomas Boel

Det var på et meget spinkelt grundlag, at Anne Hjortshøj (A) d. 26. oktober lovede gratis transport til alle unge i landdistrikterne. Det skete i en video på hendes officielle Facebook-side.

Udtalelsen kom på baggrund af, at Randers Byråd i den seneste budgetaftale afsatte 800.000 kr. over to år til forbedring af transporten til og fra landsbyerne med særligt fokus på unge.

I et interview uddyber Anne Hjortshøj (A), at Randers Kommune kommer til at tilbyde gratis Flextaxa til alle 15-25-årige, der bor uden for Randers by. Tilbuddet gælder i tidsrummet mellem kl. 15:00 og 24:00.

Forvaltningen er kun lige gået i gang

Man kan dog ikke sige noget sikkert om, hvordan projektet udfolder sig endnu, siger leder for Veje og Trafik, Grethe Helledie.

”Vi ved ikke, om gratis trafik bliver en del af løsningen. Jeg vil ikke udelukke det, og jeg vil heller ikke love noget. Vi forholder os kun til budgetaftalen.” Siger hun.

Nana Andersen, der er teknisk assistent i afdelingen fortæller, hvor langt de er i processen.

”Vi er i gang med at kortlægge mulighederne. Det sker, ved at vi laver et katalog med forskellige løsninger, som vi så giver til byrådet.”

Veje og Trafik regner med at have et færdigt idékatalog i foråret 2021.

Spinkelt løfte, men et klart symbol

Det var Anne Hjortshøj (A), der satte transporten på dagsordenen. 

”Det handler om, at vi vil ligestille de unge mennesker, der er i landdistrikterne med de unge, der er i Randers by.” Siger hun.

Det er dog endnu usikkert, hvor meget initiativet reelt kommer til at ligestille de unge fra landsbyerne med byboerne.

Anne Hjortshøj erkender, at pengene ikke vil række særlig langt, hvis alle unge uden for Randers by begynder at benytte tilbuddet.

Eftersom hverken Midttrafik eller forvaltningen har udregnet løsninger endnu, er det svært at spå om, hvad en eventuel aftale vil ende ud i.

Adspurgt, hvad hun ville sige, hvis der var nogle, der beskyldte forslaget for at være symbolpolitik, udtaler Anne Hjortshøj:

“Jeg synes ikke, der er noget galt med symbolpolitik. Det handler om, at vi symboliserer, at unge mennesker, der bor i landdistrikterne, har det samme udgangspunkt som de unge, der bor inde i Randers by. Det symbol synes jeg faktisk ikke, der er noget galt med.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *